Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αισιοδοξία προέδρου για θετικά νέα, επανέναρξης συνομιλιών πριν το τέλος του χρόνου

Αισιοδοξία προέδρου για θετικά νέα, επανέναρξης συνομιλιών πριν το τέλος του χρόνου

Αισιοδοξία προέδρου για θετικά νέα, επανέναρξης συνομιλιών πριν το τέλος του χρόνου

Αισιοδοξία ότι σύντομα, πριν από το τέλος του χρόνου, θα υπάρξουν θετικά νέα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών, εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.


Δήλωσε ότι αντλεί αυτή την πεποίθηση από τις πληροφορίες που έχει λάβει σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε στη δεξίωση της Γαλλικής Πρεσβείας για την Εθνική Μέρα της Γαλλίας, κατά την οποία εξήρε το ρόλο της Γαλλίας ως πολύτιμου και αξιόπιστου φίλου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε περιόδους αβεβαιότητας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα παραμείνει ισχυρός και ακλόνητος σύμμαχος της Γαλλίας.

Γαλλίδα Πρέσβειρα: Έτοιμοι να βοηθήσουμε για δίκαιη λύση Κυπριακού

Η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Σαλίνα Γκρενέτ Καταλάνο, δήλωσε ότι η χώρα της ήταν και θα είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει την Κύπρο στην πορεία προς την οικοδόμηση μιας δίκαιης, διαρκούς και βιώσιμης λύσης του κυπριακού, βασισμένης σε ένα αποτελεσματικό ομοσπονδιακό μοντέλο, όπου η λήψη αποφάσεων θα κατανέμεται σύμφωνα με την αρχή της πολιτικής ισότητας, όπως ορίζεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Γαλλίδα Πρέσβειρα αναγνώρισε επίσης την υποστήριξη της Κύπρου στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και στη διευκόλυνση της απομάκρυνσης Γάλλων πολιτών από το Ισραήλ, ενώ ανέδειξε τη διμερή συνεργασία στους τομείς της άμυνας και της εκπαίδευσης.

ΠΧ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουλίου 2024 – 21:16

Πηγή: Αssociated Press

https://news.rik.cy/article/2024/7/12/aisiodoxia-proedrou-gia-thetika-nea-epanenarxes-sunomilion-prin-to-telos-tou-khronou/

Διαβάστε περισσότερα