Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αγώνας δρόμου εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα...

Αγώνας δρόμου εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα των εκποιήσεων

Αγώνας δρόμου εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα των εκποιήσεων

Τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, που στηρίζουν την κυβέρνηση, συμφωνούν ότι η πρόταση της εκτελεστικής εξουσίας μπορεί να αποτελέσει το πλαίσιο διαχείρισης των Μη Εξυπηρετουμένων Δανείων.


Αγώνας δρόμου εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να καταστεί εφικτή η οριστική εξεύρεση λύσης στο μέγα ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των εκποιήσεων, προτού διακοπούν οι εργασίες της Βουλής για το καλοκαίρι.

Η Ολομέλεια της Βουλής συνέρχεται στις έντεκα αύριο το πρωί, στην τελευταία τακτική συνεδρία, πριν από τις θερινές διακοπές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης χαρακτήρισε κρίσιμη την απόφαση που θα κληθεί να λάβει το Κοινοβούλιο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι πολιτικές δυνάμεις το αντιλαμβάνονται αυτό. Επανέλαβε ότι δεν μπορεί να επιτραπεί τυχόν εκτροχιασμός των δημοσίων οικονομικών, καλώντας τα κόμματα να μελετήσουν το πακέτο μέτρων που τους έχει διαβιβαστεί από την Κυβέρνηση. Στην πρωινή συνεδρία του, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης», με το οποίο οι ευάλωτοι δανειολήπτες θα μπορούν να διαμείνουν στην κύρια κατοικία τους ως ενοικιαστές και ταυτόχρονα να απαλλάσσονται από το στεγαστικό δάνειο.

Τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, που στηρίζουν την κυβέρνηση, συμφωνούν ότι η πρόταση της εκτελεστικής εξουσίας μπορεί να αποτελέσει το πλαίσιο διαχείρισης των Μη Εξυπηρετουμένων Δανείων. Σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης, ενόψει της αυριανής συνεδρίας της Ολομέλειας, τα τρία συμπολιτευόμενα κόμματα αναφέρουν σε κοινή δήλωση ότι έχουν συμφωνήσει πως πρέπει να εξεταστεί και σειρά άλλων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου.

Χαρακτηρίζοντας εποικοδομητικές τις προτάσεις των τριών κομμάτων, ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός εξέφρασε την ετοιμότητα της κυβέρνησης να συζητήσει την περαιτέρω ενίσχυση του πλαισίου των εκποιήσεων και τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουλίου 2023 – 21:19

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/7/12/agonas-dromou-ektelestikes-kai-nomothetikes-exousias-brisketai-se-exelixe-gia-to-thema-ton-ekpoieseon/

Διαβάστε περισσότερα