Home riknews.com.cy (Κύπρος) Άγνωστο το κίνητρο του 71 ετών φερόμενου δράστη της απόπειρας δολοφονίας Φίτσο

Άγνωστο το κίνητρο του 71 ετών φερόμενου δράστη της απόπειρας δολοφονίας Φίτσο

Άγνωστο το κίνητρο του 71 ετών φερόμενου δράστη της απόπειρας δολοφονίας Φίτσο

Σλοβακικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο είναι άνδρας, 71 ετών.


Η Πρόεδρος Ζουζάνα Τσαπούτοβα δήλωσε ότι το άτομο που πυροβόλησε τον Σλοβάκο Πρωθυπουργό συνελήφθη από την Αστυνομία. Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το κίνητρο του φερόμενου δράστη.

Βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον Φίτσο να βγαίνει από κτιρίο και να κατευθύνεται για να χαιρετήσει και να ανταλλάξει χειραψίες με πλήθος κόσμου που τον περίμενε. Ξαφνικά στο βίντεο ακούγονται πυροβολισμοί και τους σωματοφύλακες του Φίτσο να ορμούν πάνω σε άνδρα.

Σε δεύτερο βίντεο, δυνάμεις ασφαλείας και αστυνομικοί φαίνονται να έχουν ρίξει άνδρα στο έδαφος.

Το ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης Aktuality.sk μετέδωσε ότι ο δράστης είναι άνδρας, 71 ετών.

Μετέδωσε ακόμη πως ο γιος του είπε ότι ο πατέρας του είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας. «Δεν έχω ιδέα τι σκοπό είχε ο πατέρας μου, τι σχεδίαζε, τι συνέβη», ανέφερε ο γιος του δράστη.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός TA3 μετέδωσε ότι έπεσαν τέσσερις πυροβολισμοί και ότι ο Πρωθυπουργός χτυπήθηκε στην κοιλιακή χώρα.

Άλλα ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι ο Φίτσο δέχθηκε τρεις σφαίρες, μια στην κοιλιακή χώρα και δύο στα χέρια του.

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μαΐου 2024 – 20:01

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://news.rik.cy/article/2024/5/15/agnosto-to-kinetro-tou-71-eton-pheromenou-draste-tes-apopeiras-dolophonias-phitso-8692857/

Διαβάστε περισσότερα