Home riknews.com.cy (Κύπρος) Άγνωστη η τύχη του ηγέτη της Χεζμπολλάχ Χασάν Νασράλα

Άγνωστη η τύχη του ηγέτη της Χεζμπολλάχ Χασάν Νασράλα

Άγνωστη η τύχη του ηγέτη της Χεζμπολλάχ Χασάν Νασράλα

Άγνωστη είναι η τύχη του ηγέτη της Χεζμπολλάχ, Χασάν Νασράλα, μετά τον χθεσινό πρώτο γύρο των ισραηλινών επιδρομών εναντίον του Κέντρου Διοίκησης της σιιτικής οργάνωσης, στη Βηρυτό, που κράτησε πέντε ώρες.


Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι στέλεχος της οργάνωσης ανέφερε ότι η επικοινωνία με τον Νασράλα είναι αδύνατη. Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να αναφερθεί αν ο Νασράλα έχει σκοτωθεί, αν και συνήθως η σιιτική οργάνωση αποκρύβει τέτοια γεγονότα.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αργά χθες βράδυ, μετέδωσαν ότι ο Νασράλα “εξοντώθηκε” κατά το χτύπημα κατά του αρχηγείου της οργάνωσης, την ίδια ώρα που μέσα ενημέρωσης στον Λίβανο και το Ιράν μετέδιδαν ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ είναι καλά και ασφαλής. Την ίδια ώρα, ωστόσο, ιρανός κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters ότι ελέγχονται όλες οι πληροφορίες.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ( IDF) ανακοίνωσαν, πάντως, ότι κατά τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν ο διοικητής της μονάδας εκτόξευσης πυραύλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο και ο αναπληρωτής του.

“Μαζί τους”, όπως αναφέρθηκε, “εξοντώθηκαν και άλλοι διοικητές της Χεζμπολάχ και τρομοκράτες”.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ, ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2024 – 09:44

https://news.rik.cy/article/2024/9/28/agnoste-e-tukhe-tou-egete-tes-khezmpollakh-khasan-nasrala/

Διαβάστε περισσότερα