Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε κέντρο διοίκησης της Χαμάς στη Γάζα

Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε κέντρο διοίκησης της Χαμάς στη Γάζα

Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε κέντρο διοίκησης της Χαμάς στη Γάζα

Ο ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι η πολεμική αεροπορία έπληξε, σήμερα, κέντρο διοίκησης της Χαμάς στην περιοχή Ντέιρ Αλ Μπάλα της Λωρίδας της Γάζας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση το κτήριο, που παλαιότερα λειτουργούσε ως νοσοκομείο,  «χρησιμοποιήθηκε από τρομοκράτες της Χαμάς για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων» εναντίον του Ισραήλ.

Σημειώνοντας ότι επρόκειτο για “πλήγμα ακριβείας”, ο ισραηλινός Στρατός αναφέρθηκε σε ένα ακόμη “παράδειγμα της συστηματικής κατάχρησης μη στρατιωτικών υποδομών από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου”.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, κατά την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 3 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 40. Στο νοσοκομειακό συγκρότημα είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι.

Νωρίτερα χθες βράδυ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στην Γάζα, ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν, από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, στον καταυλισμό της Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι εξετάζουν τις αναφορές για το περιστατικό.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Οκτωβρίου 2024 – 05:39

https://news.rik.cy/article/2024/10/14/aeroporika-plegmata-tou-israel-se-kentro-dioikeses-tes-khamas-ste-gaza/

Διαβάστε περισσότερα