Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αδιάκοποι οι βομβαρδισμοί της Ισραηλινής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας

Αδιάκοποι οι βομβαρδισμοί της Ισραηλινής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας

Αδιάκοποι οι βομβαρδισμοί της Ισραηλινής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας

Αδιάκοποι είναι οι βομβαρδισμοί της Ισραηλινής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας ενώ την ίδΙα ώρα συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις.


Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν καταυλισμό με 15 νεκρούς, ενώ εκτός λειτουργίας τέθηκαν 16 από τα 35 νοσοκομεία στον παλαιστινιακό θύλακα.

Παράλληλα, συνεχίστηκε και σήμερα η έξοδος ξένων υπηκόων και βαριά τραυματισμένων από τη Γάζα προς την Αίγυπτο μέσω της Ράφα.

Εκπρόσωπος της διοίκησης στη Ράφα, ανέφερε ότι δύο λεωφορεία μετέφεραν το πρωί συνολικά “100 ταξιδιώτες ξένων υπηκοοτήτων” από το μεθοριακό πέρασμα προς την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, περισσότεροι από 9 χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου.

Το Ισραήλ μετρά πάνω από 1400, κυρίως αμάχους.

Στο μεταξύ, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ζητήσει από χώρες να στείλουν πλοία – νοσοκομεία για τη νοσηλεία των τραυματισμένων Παλαιστινίων, οι οποίοι θα λάβουν την άδεια να περάσουν από τη Γάζα στην Αίγυπτο.      

ΝΠ/ΑΑ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/11/2/adiakopoi-oi-bombardismoi-tes-israelines-aeroporias-ste-lorida-tes-gazas/

Διαβάστε περισσότερα