Home riknews.com.cy (Κύπρος) Αββακούμ: Οι εν αργία μοναχοί λένε ότι θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους

Αββακούμ: Οι εν αργία μοναχοί λένε ότι θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους

Αββακούμ: Οι εν αργία μοναχοί λένε ότι θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους

Στα άκρα φαίνεται να οδηγείται η υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, στο Φτερικούδι, με τους εν αργία μοναχούς να δηλώνουν ότι αύριο θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους και τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, Ησαϊα να προτίθεται, αν επιχειρησουν κάτι τέτοιο, να καλέσει την Αστυνομία να παρέμβει, όπως αναφέρουν Εκκλησιαστικές πηγές.


Η δικηγόρος των Μοναχών ανέφερε ότι η αργία που επέβαλε ο Μητροπολίτης Ησαϊας είχε καθορίσει χρόνο τριών μηνών για τους τρεις, και ενός μηνός για τον ένα και ως εκ τούτου, δεν αναγνωρίζουν τη νέα αργία επ’ αόριστον που επέβαλε ο Ταμασσού και αύριο θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους στη Μονή.

Σύμφωνα με ανώτατη Εκκλησιαστική πηγή, δεδομένου ότι χθες ο Μητροπολίτης Ησαΐας είχε ανακοινώσει ότι θέτει τους μοναχούς σε αργία επ’ αόριστον μέχρι να κριθεί τελεσίδικα η τύχη τους στις κατηγορίες για ηθικά μεμπτές πράξεις και οικονομικές ατασθαλίες, σε περίπτωση που επιχειρήσουν να επιστρέψουν στη Μονή, θα κληθεί η Αστυνομία να παρέμβει.

Σε επιστολή των δικηγόρων των μοναχών αναφέρεται πως αν εμμένει ο Μητροπολίτης στην παράταση της αργίας, οι πελάτες τους θα αποταθούν στα πολιτικά δικαστήρια για να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / Στέλλα Ολυμπίου

ΦΙΛ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουνίου 2024 – 21:44

https://news.rik.cy/article/2024/6/5/abbakoum-oi-en-argia-monakhoi-lene-oti-tha-epistrepsoun-sta-kathekonta-tous/

Διαβάστε περισσότερα