Home riknews.com.cy (Κύπρος) Α. Μάτσας: Για να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση θα πρέπει να καταπολεμηθεί...

Α. Μάτσας: Για να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση θα πρέπει να καταπολεμηθεί η αδήλωτη εργασία

Α. Μάτσας: Για να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση θα πρέπει να καταπολεμηθεί η αδήλωτη εργασία

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης θα πρέπει πρώτα να καταπολεμηθεί η αδήλωτη εργασία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας, επισημαίνοντας ότι το μεταναστευτικό χρήζει κοινωνιολογικής προσέγγισης.


Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, είπε ότι πρέπει να αξιολογηθούν και να στηριχθούν οι πραγματικές ανάγκες της οικονομίας, ώστε να δοθεί έμφαση στις ειδικότητες που η οικονομία χρειάζεται.

Ο κύριος Μάτσας σημείωσε, επίσης, πως θα πρέπει να συνομολογηθούν συλλογικές συμβάσεις, για να αρθεί η αθέμιτη εκμετάλλευση.

Η Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, επέκρινε την προηγούμενη, αλλά και την παρούσα κυβέρνηση για τη μεταναστευτική πολιτική.

“Δεν φθάσαμε τυχαία σε αυτήν την κατάσταση”, πρόσθεσε, και τόνισε ότι μία από τις ρίζες του κακού είναι η εργαλειοποίηση και η εκμετάλλευση των μεταναστών ως φθηνό εργατικό δυναμικό.

Η κυρία Χαραλάμπους είπε ότι η λεγόμενη νέα στρατηγική για το μεταναστευτικό δεν επιλύει το πρόβλημα, καθώς δεν διευκρινίζονται οι όροι και οι μηχανισμοί εργοδότησης των μεταναστών.

Δ.Κ./Ν.Π.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Σεπτεμβρίου 2023 – 09:04

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

https://rik-news.eu.aldryn.io/article/2023/9/4/a-matsas-gia-na-antimetopistei-e-paranome-metanasteuse-tha-prepei-na-katapolemethei-e-adelote-ergasia/

Διαβάστε περισσότερα