Home riknews.com.cy (Κύπρος) 6 νεκροί και 14 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στην...

6 νεκροί και 14 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα

6 νεκροί και 14 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα

Photo by Adem ALTAN / AFP


6 νεκροί και 14 τραυματίες, εκ των οποίων οι 3 σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο νεότερος απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης, που διενεργήθηκε νωρίς το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας, κοντά στην Άγκυρα.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται και οι 2 δράστες της επίθεσης, μια γυναίκα και ένας άντρας. Τις πληροφορίες για τον απολογισμός έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια.

Με βάση βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, οι δύο τρομοκράτες βγήκαν από κλεμμένο ταξί και άνοιξαν πυρ εναντίον υπαλλήλων των εγκαταστάσεων. Στη συνέχεια μπήκαν στο εργοστάσιο και ακολούθησαν συμπλοκές.

Δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί πληροφορίες και εικόνες ότι οι δράστες, σε κάποια φάση, κρατούσαν ομήρους.

Την επίθεση καταδίκασαν ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογος του, Βλαντίμιρ Πούτιν, που συναντήθηκαν στο Καζάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των BRICS.

Δηλώσεις καταδίκης έγιναν επίσης από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αγκυρα και, στα κατεχόμενα, από τον Ερσίν Τατάρ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Άννα Αντρέου

ΠΑΧ/ΧΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτωβρίου 2024 – 19:48

https://news.rik.cy/article/2024/10/23/6-nekroi-kai-14-traumaties-o-neoteros-apologismos-tes-tromokratikes-epitheses-sten-agkura/

Διαβάστε περισσότερα