Home riknews.com.cy (Κύπρος) 48 πολίτες θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία της πόλης

48 πολίτες θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία της πόλης

48 πολίτες θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία της πόλης

Για τον συντονισμό των προσπαθειών κατάσβεσης της πυρκαγιάς έχει τεθεί σε λειτουργία το Κέντρο Συντονισμού, στη Λάρνακα το οποίο επισκέφθηκε απόψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στην Ιορδανία, όπου συμμετείχε σε σύνοδο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.


Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης  εδωσε οδηγίες να γίνουν διευθετήσεις για την εξεύρεση απόψε στέγης, για 48 ανθρώπους των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή για λόγους ασφαλείας δεν μπορούν να διανυκτερεύσουν σε αυτά.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη των πτητικών μέσων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε οτι χρησιμοποιήθηκαν τα πτητικά μέσα που υπάρχουν στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, έχουν προκηρυχθεί προσφορές και η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποκτήσει τα δικά της πτητικά μέσα, κάτι που θα έπρεπε να γίνει πριν απο δεκαετίες.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι προτεραιότητά  είναι  η προστασία των ανθρώπινων ζωών και στη συνέχεια  η πρόληψη.

ΦΦ/ΙΝ

https://news.rik.cy/article/2024/6/11/48-polites-tha-dianuktereusoun-se-xenodokheia-tes-poles/

Διαβάστε περισσότερα