Home riknews.com.cy (Κύπρος) 38η Έρευνα ΡΙΚ για τις εκλογές – Απόψε στις 21:00

38η Έρευνα ΡΙΚ για τις εκλογές – Απόψε στις 21:00

38η Έρευνα ΡΙΚ για τις εκλογές – Απόψε στις 21:00

Το Ρικ προβάλλει στις 21:00 απόψε, στο πλαίσιο των προεκλογικών εκπομπών του, την 38η έρευνα Πολιτικής Κουλτούρας και Εκλογικής Συμπεριφοράς, όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Η έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, αποτυπώνει – μεταξύ άλλων – τη δυναμικότητα των κομμάτων και τους επικρατέστερους κάθε κόμματος, για είσοδο στην Ευρωβουλή.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο εκλογικός αναλυτής, Γιάννης Μαυρής, σημείωσε ότι η έρευνα θα αναδείξει σημαντικές μεταβολές και νέες τάσεις, που δεν είχαν επαληθευτεί σε προηγούμενες έρευνες.

Θα καταγράψει, επίσης, τις θέσεις των ερωτηθέντων για μία σειρά σημαντικών ζητημάτων, τα οποία απασχολούν την κυπριακή κοινωνία. Για πρώτη φορά τίθενται ερωτήματα αναφορικά με την αντιπαράθεση γενικού εισαγγελέα-γενικού ελεγκτή, ενώ αποτυπώνεται και η άποψη των πολιτών για την εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται ακόμη, ερωτήματα σχετικά με το μεταναστευτικό και τις ενέργειες της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.

Η έρευνα ήταν παγκύπρια, με δείγμα χιλίων-διακοσίων ατόμων και διενεργήθηκε από την εταιρεία Cypronetwork σε συνεργασία με την Puplic-issue, από τις 22 έως τις 28 Μαΐου.

Μέρος της δημοσκόπησης θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του κεντρικού τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων του ΡΙΚ, στις 20:00 το βράδυ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΙΩ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαΐου 2024 – 10:03

https://news.rik.cy/article/2024/5/31/38e-ereuna-rik-gia-tis-ekloges-apopse-stis-2100-5028274/

Διαβάστε περισσότερα