![Αμείωτος ο ρυθμός του Εγκέλαδου μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού Αμείωτος ο ρυθμός του Εγκέλαδου μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού](https://riknews-live-3b6a59f16159442b91f0247e09-b5029b8.divio-media.org/images/1739073172_6456860-1-645x430_meta_photo.original.png)
Αμείωτος ο ρυθμός του Εγκέλαδου μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν ενδεχόμενο ξύπνημα του ηφαιστείου καθησυχάζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, την ώρα που ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Βασίλης Καραστάθης διευκρινίζει ότι εν αναμονή αποκλιμάκωσης δεν ενδιαφέρουν τα μεγέθη αλλά ο ρυθμός της σεισμικότητας.
Ωστόσο, η σεισμική δραστηριότητα εμμένει μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού. Χθες στις 19:15 καταγράφηκε νέος σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα 26 χιλιόμετρα Βόρεια-Βορειοδυτικά της Ανάφης.
Τουλάχιστον 6 σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ καταγράφηκαν μέσα σε μία ώρα χθες το πρωί. Η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι τα σχολεία σε: Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό θα παραμείνουν κλειστά και την επόμενη εβδομάδα.
Οι επιτροπές Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου, ανακοίνωσαν ότι η τρέχουσα σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της νήσου Ανύδρου οφείλεται σε υποθαλάσσια ρήγματα και δεν σχετίζεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα των Καμένων και του υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κολούμπου.
Ο καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος παρατηρεί ότι «υπήρχαν παροδικές υφέσεις αλλα είχαμε γένεση σεισμού κοντά στο 5 της κλίμακας Ρίχτερ, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για λήξη συναγερμού, ούτε ότι η ακολουθία βαίνει προς εκτόνωση».
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ
ΚΩΣ/ΠΓ