Home GuruPolitico GuruPolitico: Έχουν ξεφύγει! 

GuruPolitico: Έχουν ξεφύγει! 

GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 


 

Έχουν ξεφύγει! 

 

Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν η πυρκαγιά στο ρωσικό πολιτιστικό Κέντρο οφειλόταν σε ατύχημα ή εμπρησμό. (Για έναν παράξενο λόγο όλες οι κάμερες στα κτίρια της γειτονιάς έμειναν στα…αζήτητα). Εκείνο όμως που με σιγουριά μπορώ να πω είναι ότι όσοι επιχαίρουν για την καταστροφή του συγκεκριμένου κτιρίου, απλώς και μόνο επειδή είναι ρωσικής ιδιοκτησίας, είναι άτομα περιορισμένης, προβληματικής αντίληψης.

Δεν μιλούμε για ένα Κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης, αλλά για ένα ίδρυμα που φιλοξενούσε εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες, κονσέρτα, ποιητικές βραδιές και το οποίο λειτουργούσε ως κέντρο εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας. Από πότε η καταστροφή ενός φορέα πολιτιστικής δραστηριότητας προκαλεί παραλήρημα χαράς και αντιμετωπίζεται ως να ήταν επιτυχία στο πεδίο της μάχης; Μόνο ένα μανιακό, φανατικό άτομο με σχιζοφρενική συμπεριφορά μπορεί να επιχαίρει για το θλιβερό αυτό γεγονός.

Όσοι δε, μη κρύβοντας τη χαρά τους, έσπευσαν να ταυτίσουν τον ρωσικό πολιτισμό με τη βαρβαρότητα, καλό είναι να ρίξουν μια ματιά στα έργα του Τολστόι, του Ντοστογιεβσκι, του Τσέχοφ, του Τσαικόφσκι, του Μαγιακόφσκι και άλλων… «βάρβαρων» Ρώσων δημιουργών!

Ζορό