Home Στέφανος Δημητρίου Κύπρος: ξενοφοβία, ρατσισμός και θρησκοληψία. Του Στέφανου Δημητρίου

Κύπρος: ξενοφοβία, ρατσισμός και θρησκοληψία. Του Στέφανου Δημητρίου

Vladimir-Yegorovich-Makovsky-xx-Bankruptcy-xx-Private-Collection


Έρευνα αναδεικνύει την Κύπρο πρωταθλήτρια σε ξενοφοβία, ρατσισμό και θρησκοληψία. Για όλα φταίνε οι μάσκες μας.

Ο ρατσισμός κρύβεται πίσω από τη μάσκα του “υγιή πατριωτισμού.” Όταν οι ελληνικές σημαίες κυματίζουν παντού και χωρίς καμία λογική, το θεωρούμε πατριωτισμό. Η ελληνική εθνική συνείδηση προκαλεί μαζικό κόμπλεξ ανωτερότητας στην κυπριακή κοινωνία, η οποία νομίζει ότι όλος ο πλανήτης συνωμοτεί για να τη φάει, είτε λόγω της γεωπολιτικής της θέσης και της εξεύρεσης υδρογοναθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, είτε λόγω της ανωτερότητάς μας για το λόγο πως οι πρόγονοί μας ανακάλυψαν τη δημοκρατία.

Για την κατάντια μας φταίνε οι ξένοι, φταίει ο Ιμπεριαλισμός, φταίει η Μέρκελ και οι “ψυχροί” Γερμανοί. Ίσως κάποιες φορές να κάνουμε την υπέρβαση και να λέμε ότι ευθύνεται κάποιος Κύπριος, φτάνει αυτός για τον οποίο μιλάμε να είναι πολιτικός ή τραπεζίτης. Συντηρούμε τα πάντα που συντηρεί μία καθώς πρέπει οπισθοδρομική συντηρητική κοινωνία. Φταίνε οι ξένοι που μας κλέβουν τις δουλείες (ξύπνα είσαι μέλος της Ε.Ε.) και φυσικά αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ορισμένες “ράτσες” που δεν μπορείς να τις εμπιστευτείς, όπως όλοι οι μαύροι, οι Ρουμάνοι, ή όποιος δεν είναι Χριστιανός. Κάποιες φορές ευθύνεται και ο Χατζηπετρής. Μισούμε φανατικά τους Τούρκους και συντηρούμε ένα οπισθοδρομικό εκπαιδευτικό σύστημα που προωθεί αυτό το μίσος και το ρατσισμό, πάνω σε βάσεις κτισμένες σε μια εγωκεντρική, ημιμαθή αντίληψη της κυπριακής ιστορίας. Η ειρωνεία είναι πως θεωρούμε τον Αττίλα βάρβαρο καθώς εμείς οι πολιτισμένοι θέλουμε να τους σκοτώσουμε. Αφού όμως δε μπορούμε, αρκούμαστε στο να μην ανεμίζουμε την τουρκική σημαία στα γήπεδα και να νομίζουμε ότι έτσι είμαστε σπουδαίοι. Τούρκος κατεβάζει Ελληνική σημαία;Είναι βάρβαρος και ασεβής. Ελληνοκύπριος κατεβάζει Τουρκική σημαία; Είναι ήρωας.

Η θρησκεία κρύβεται πίσω από τη μάσκα του “η πίστη είναι προσωπικό θέμα, βοηθά και γενικά είναι καλό να πιστεύεις”. Μεγαλωμένοι με την ηθική αξία του “πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια” εκτιμούμε την τυφλή θρησκευτική πίστη και την θεωρούμε σαν αγαθό και ανθρώπινη αξία αντί της κριτικής σκέψης και της επιστήμης. Πάνω σε αυτό αναπτύσσουμε την κοινωνία μας και ένα κράτος με στοιχεία που ακόμα και ανατολικές Θεοκρατίες θα ζήλευαν. Έχουμε ένα υπουργό παιδείας που επιμένει στην Ελληνοχριστιανική παιδεία, βάζοντας την “εθνική ταυτότητα” πάνω από τη σωστή, αντικειμενική, επιστημονική εκπαίδευση και το δογματικό προσηλυτισμό πάνω από τη νοημοσύνη και την ικανότητα ανάλυσης και κριτικής σκέψης.

Έχουμε ένα κράτος με ηγεσία που επιμένει να καλοπιάνει τον Αρχιεπίσκοπο και να εμπλέκει τη θρησκεία και τη θρησκευτική ηγεσία στη διοίκηση του κράτους. Μέσα σε αυτή την αναστάτωση που δημιουργούν, εμείς ανάβουμε κερί για να μας σώσει ο Θεός από τα προβλήματα που μας δημιούργησαν οι αντιπρόσωποί του.  Για παράδειγμα, μπροστά στην όλη προπαγάνδα της Εκκλησίας που δημιούργησε μια ομοφοβική κοινωνία, θεωρούμε τους εαυτούς μας φιλελεύθερους όταν ισχυριζόμαστε πως είναι εντάξει η ομοφυλοφιλία, φτάνει να μην το γνωρίζουμε και να το βλέπουμε. Ντροπή μας!

Το αποτέλεσμα ποιο είναι; Η νεολαία να αντιλαμβάνεται ότι η Ευρώπη δε χωρίζεται σε “εμείς” και “εσείς” και να ψάχνει για δουλειά στο εξωτερικό, αφήνοντας πίσω το σάπιο κατεστημένο της φαντασμένης, ανατολικής, μεσαιωνικής Κύπρου. Εσύ όμως ψάξε να βρεις λύση και να αποφασίσεις ποιος πολιτικός είναι πιο άξιος να σε αντιπροσωπεύσει και να σε σώσει από το δικό σου τύραννο που λέγεται Ευρώπη.

Γράφει: Στέφανος Δημητρίου