Home Λευτέρης Χριστοφόρου Ο Χριστιανισμός στηρίζεται στην Ε.Ε. Του Λευτέρη Χριστοφόρου

Ο Χριστιανισμός στηρίζεται στην Ε.Ε. Του Λευτέρη Χριστοφόρου

Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε μία πολύ σημαντική και σε βάθος συζήτηση για την δεινή κατάσταση των Χριστιανών στη Συρία αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.


 

Τα συμπεράσματα αυτής της συζήτησης προκαλούν έντονη ανησυχία για το μέλλον του Χριστιανισμού στη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και σε άλλα σημεία της γης, όπου πραγματικά οι Χριστιανοί υφίστανται διωγμούς, εξοντώσεις και αφανισμούς.

Οι Χριστιανοί υπό Διωγμό

Η κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή είναι εφιαλτική. Είναι η σύγχρονη τραγωδία του Χριστιανισμού. Το Χριστιανικό στοιχείο εξαφανίζεται εξαιτίας των διωγμών και των σφαγιασμών που υφίστανται.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα πείσθηκε ότι με το τέλος του 20ου αιώνα σήμανε και το τέλος των γενοκτονιών, συνειδητοποιώντας  ότι οι γενοκτονίες ανήκουν στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας και ότι μετά τους δύο φρικτούς Παγκόσμιους Πολέμους, οι κοινωνίες ωρίμασαν και ότι δεν θα επέτρεπαν να κατρακυλήσουν στην απάνθρωπη βαρβαρότητα των γενοκτονιών.

Σήμερα στον 21ον αιώνα ο Χριστιανισμός της Μέσης Ανατολής αντιμετωπίζει μία πραγματική Γενοκτονία. Οι Χριστιανοί στην Μέσης Ανατολής δεν έχουν πολλές επιλογές. Είτε υποχρεώνονται στην άτακτη φυγή, είτε υποχρεώνονται να γίνουν Μουσουλμάνοι, είτε οδηγούνται στη βαρβαρότητα του θανάτου και της εξαφάνισης.

Θρησκευτική Γενοκτονία στη Μέση Ανατολή

Σήμερα, δυστυχώς, βρισκόμαστε ενώπιον μίας θρησκευτικής γενοκτονίας, των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής και όχι μόνον.

Στη Μέση Ανατολή βρίσκονται οι αρχαιότερες χριστιανικές κοινότητες, εδώ και 2000 χρόνια, στη γη όπου γεννήθηκε ο Χριστιανισμός.

Στη Συρία υπάρχουν κοινότητες που καταστρέφονται και εξαφανίζονται από τον χάρτη, όπου μιλούσαν την Αραμαϊκή Γλώσσα, τη γλώσσα που μιλούσε ο Χριστός.

Μετατρέπεται ολόκληρη η Μέση Ανατολή σε  νεκροταφείο ανθρώπινων ψυχών και ολοκληρωτικής καταστροφής Χριστιανικών Μνημείων, με τεράστια Πανανθρώπινη Πολιτιστική Αξία.

Η τραγική κατάληξη του Χριστιανισμού, μέσα από τους διωγμούς, αναδεικνύεται εύγλωττα μέσα από την τραγική εικόνα των στοιχείων. Στις αρχές του 20ου αιώνα οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή ανέρχονταν στο 25% του πληθυσμού και σήμερα συρρικνώθηκαν δραματικά στο 5%.

Η Ε.Ε. οφείλει να προστατεύσει τον Χριστιανισμό

Ως Eλληνορθόδοξοι Χριστιανοί εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας αλλά και  την έντονη ανησυχία μας, που το Ιστορικό Λίκνο του Χριστιανισμού, η Πηγή Ζωής του Χριστιανισμού εδώ και 2000 Χρόνια, η Μέση Ανατολή, διατρέχει άμεσο κίνδυνο να αφανισθεί κάθε τι το Χριστιανικό τόσο σε Χριστιανικούς Χώρους λατρείας και μνημεία όσο και σε επίπεδο Χριστιανικού πληθυσμού.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε και ούτε πρέπει να αφήσουμε τη Μέση Ανατολή να μείνει χωρίς Χριστιανούς και δεν μπορούμε να δεχθούμε και οφείλουμε να υπερασπισθούμε το Παγκόσμιο Δικαίωμα της ελευθερίας του κάθε ανθρώπου να εκτελεί ελεύθερα τα θρησκευτικά του καθήκοντα, με αξιοπρέπεια.

Σήμερα δεν αρκεί να εκφράζουμε απλά την ανησυχία μας, αλλά να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να προστατεύσουμε τον Χριστιανισμό, από τους διώκτες του, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και σε κάθε σημείο του πλανήτη μας, κι΄ αυτό το μήνυμα στρέφεται προς την Ε.Ε. που έχει τεράστια ευθύνη απέναντι στους Χριστιανούς που διώκονται.

Καταστροφή του Χριστιανικού πολιτισμού στα κατεχόμενα

Στην παρέμβαση μου στην συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, τόνισα ότι από το 1974, ακόμη μία  Χώρα, Ευρωπαϊκή μάλιστα, η Κύπρος, υφίσταται τα πάνδεινα από την Τουρκία και στις κατεχόμενες περιοχές από τα Τουρκικά στρατεύματα καταστράφηκε ολόκληρη η Χριστιανική Θρησκευτική Κληρονομιά και λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν όλοι οι Χριστιανικοί ναοί και τα Μνημεία, με την ανοχή του Χριστιανικού κόσμου και της ΕΕ.

Επίσης επισήμανα ότι πρωταθλήτρια των γενοκτονιών σε βάρος του Χριστιανισμού είναι η Τουρκία η οποία είναι υπεύθυνη για τις Γενοκτονίες των Χριστιανών του Πόντου, των Αρμενίων και διαχρονικά  των Ελλήνων.

Επίσης δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι η Τουρκία συνεχίζει να τρομοκρατεί τους Χριστιανούς στη περιοχή και ιδιαίτερα στη Κύπρο.

Πιστεύω ότι εάν πραγματικά η ΕΕ γνοιάζεται και επιθυμεί να διαφυλάξει πρωτίστως Αρχές και Αξίες και να προστατεύσει τον Χριστιανισμό οφείλει να το πράξει αρχίζοντας από την Κύπρο, επιβάλλοντας αυστηρά  μέτρα και κυρώσεις στην Τουρκία, όσο συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες των Χριστιανών.

Γράφει:  Λευτέρης Χριστοφόρου