Home Λεόντιος Φιλοθέου Το πουλλίν επέτασεν… Του Λεόντιου Φιλοθέου

Το πουλλίν επέτασεν… Του Λεόντιου Φιλοθέου

ant3493920004


… και μαζί με το «πουλλί» έχει πετάξει και η λογική καθώς και τα εναπομείναντα ίχνη υπομονής μας! Φυσικά γι’ αυτό δεν ευθύνεται ένα οποιοδήποτε ιπτάμενο πουλί αλλά το τελευταίο «χτύπημα» της Διευθύντριας Μέσης Εκπαίδευσης κυρίας Ζήνας Πουλλή.  

Διότι μόνο εκνευρισμό μπορεί να προκαλέσει η όλη αντίδραση της κυρίας Πουλλή και η άρνηση της να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των Επιτρόπων Διοικήσεως και Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού για το δικαίωμα των παιδιών στην απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών. Και όχι απλά στην απαλλαγή, αλλά στο δικαίωμα τους να μην παρακάθονται στην αίθουσα κατά την διδακτική εκείνη περίοδο.

Οι δικαιολογίες δε που αραδιάζει η κυρία Πουλλή προκειμένου να μη δεχθεί μια θέση που εδράζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, μια θέση που στοχεύει στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών είναι το λιγότερο γελοίες και απαράδεκτες. Δικαιολογίες γύρω από την ασφάλεια των παιδιών αυτών και την αδυναμία στην επιτήρηση τους κατά την ώρα της απαλλαγής!

Μα κυρία Πουλλή μου, ακριβώς γι’ αυτό σας πληρώνει -προφανώς και αδρά- ο φορολογούμενος πολίτης. Για να βρίσκετε λύσεις στα προβλήματα. Σε απλά προβλήματα όπως το τι να κάνετε τους μερικούς μαθητές που έχουν το δικαίωμα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών. Σας πληρώνουμε για να βρίσκετε λύσεις στο πως θα εφαρμόζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι στο πως εσείς θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

 

Και επειδή εξ’ αφορμής του θέματος αυτού, ο συντάκτης της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ κ. Σάββας Ιακωβίδης έσπευσε να μας κάνει μάθημα για την «ελληνοχριστιανική παιδεία» καλώντας μάλιστα με θράσος όσους δεν μπορούν να το σεβαστούν να ΦΥΓΟΥΝ (!) να επισημάνουμε απλά κ. Ιακωβίδη ότι η έννοια «ελληνοχριστιανικό» είναι ένα από τα πιο ατυχή και οξύμωρα υβρίδια που επινοήθηκαν ποτέ!  

 

Διότι χιλιάδες Ελλήνων δολοφονήθηκαν στο όνομα των χριστιανικών ιδεωδών με τον λεγόμενο «ελληνοχριστιανισμό» να δημιουργείται μέσα από τη βία! Διότι ο Ελληνικός πολιτισμός διώχθηκε μέχρι τελικής εξόντωσης, τα ιστορικά μνημεία του Ελληνισμού γκρεμίστηκαν στο όνομα του χριστιανισμού και στη θέση τους φύτρωσαν τα μνημεία του χριστιανισμού. Διότι οι πατέρες των Ελλήνων κατασυκοφαντήθηκαν από τους πατέρες του χριστιανισμού. Διότι οι Έλληνες οικοδόμησαν έναν κόσμο που στηρίζεται στην παρατήρηση και στη νόηση, ενώ οι χριστιανοί οικοδόμησαν ένα κόσμο που στηρίζεται στην υπόθεση και στη φαντασία.

 

Απαιτούμε λοιπόν κυρία Πουλλή να έχουμε σχολεία που να είναι φυτώρια σύγχρονων ανθρώπων. Ανθρώπων που μέσα από τις πράξεις τις δικές σας, θα μάθουν να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.  Ανθρώπων που θα σέβονται τις ατομικές ελευθερίες, ανθρώπους που θα σέβονται το δικαίωμα της επιλογής. Της κάθε επιλογής, πολιτικής, θρησκευτικής, σεξουαλικής. Ένα δε όσοι κατέχετε θέσεις και πόστα υπεύθυνα στην παιδεία του τόπου αδυνατείτε να εφαρμόσετε τα πιο πάνω και να βρείτε λύσεις, τότε μπορείτε πολύ απλά να εφαρμόσετε την παραίνεση του κυρίου Ιακωβίδη: να φύγετε!

Υστερόγραφο…

Μέχρι να σταλεί το αρχικό κείμενο προς δημοσίευση, η κυρία Πουλλή επανήλθε με άρθρο της στο Φιλελεύθερο, αναφερόμενη στα «δικαιώματα» των παιδιών (με χρήση εισαγωγικών), ενώ παράλληλα καλεί τη «σιωπηλή πλειοψηφία να αντιδράσει στις αυθαιρεσίες μιας θρασύτατης μειοψηφίας που κόπτεται για δικαιώματα, ελευθερία και ισότητα των λίγων προσβάλλοντας τους πολλούς» (!!!). Σε ένα κείμενο όπου χρησιμοποιεί τον όρο «πειθαρχία» ουκ ολίγες φορές, αναφέρεται σε «δήθεν καταπατημένα δικαιώματα της μειοψηφίας». Είναι ασύλληπτα εξοργιστικό, ένα άτομο στο οποίο η Πολιτεία έχει εμπιστευτεί την καθοδήγηση ενός εκ των πλέον σημαντικών πυλώνων της παιδείας μας, να έχει τόσο στρεβλή αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τη δημοκρατία και για το σεβασμό της μειοψηφίας! Σε ότι δε αφορά την περιβόητη «πειθαρχία των παιδιών», ο σεβασμός κυρία Πουλλή κερδίζεται, δεν επιβάλλεται. Και αν δεν τον έχετε κερδίσει, αυτό είναι καθαρά πρόβλημα δικό σας…

 

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου