Home Λεόντιος Φιλοθέου Αρχιεπίσκοπε μου, Καλό Χειμώνα! Του Λεόντιου Φιλοθέου

Αρχιεπίσκοπε μου, Καλό Χειμώνα! Του Λεόντιου Φιλοθέου

ant3493920004

«We cannot sleep peacefully while babies are dying of hunger
and the elderly are without medical assistance»


Για δες τι τουίταρε ο Αθεόφοβος ο Ποντίφικας μέσα στον Δεκαπενταύγουστο Αρχιεπίσκοπε μου! Πείνα, παιδιά, ηλικιωμένοι, υγεία… Μα που ζει επιτέλους αυτός ο Φραγκίσκος; Να Σου πω το ήμαρτον μου, από την πρώτη στιγμή είναι που δεν μου γέμισε το μάτι εμένα. Όλο για αγάπη, αδελφοσύνη, χριστιανοσύνη και ταπεινότητα μιλάει! Tragic!

Ενώ εσύ Πανεπιχειρηματικότατε μου; Όλο τον Αύγουστο στις πολιτικοοικονομικές επάλξεις. Μέχρι και όλο Σου το είναι να δώσεις για να σώσεις τις τράπεζες! Πασών των Τραπεζών! Ούτε τα μπάνια Σου δεν σε άφησαν να κάνεις οι άχρηστοι. Να ξεκουράσεις λίγο το Άγιο Κορμί Σου. Πόσα να προλάβεις κι εσύ Αυγουστιάτικα;

Να οργανώσεις και να εκπροσωπήσεις το νέο μετοχοποίμνιο της Τράπεζας Κύπρου.

Να μεσολαβήσεις για το ωράριο που ζητά το μικρομεσαίο ποίμνιο της ΠΟΒΕΚ.

Να βρείς fitandproper ποίμνιο για τα Δ.Σ. των Τραπεζών.

Να τα βάλεις με το κακό ποίμνιο, Χριστόφια και Δημητριάδη.

Να πουλήσεις εκκλησιαστική γη σε ντιβελοποίμνιο.

Να βρεις λίγα εκατομμύρια για την Ελληνική Τράπεζα από το Ρωσικό μεγιστανοποίμνιο.

Ήθελα να’ ξερα, καμία λειτουργία προλαβαίνεις να κάνεις; Όταν θα βρεις λίγο χρόνο, μια παράκληση μόνο για τα μη εξυπηρετούμενα. Και μια αγρυπνία για τη Διερευνητική μας Επιτροπή, η οποία Δόξα τω Πική θεωρεί το δάνειο της Ομόνοιας πιο σχετικό με την οικονομία παρά το συμπέθερο. Στην αγρυπνία, επειδή μπορεί να ξεχαστώ εγώ, τα κόλλυβα να θυμηθείς να πάρεις.   

Σαν να μην έφταναν αυτά, ξέμεινε και η Εκκλησία Λτδ από ρευστό! Είναι δυνατόν με τέτοιο cash business, να μην έχεις Άγιε μου, λίγο ζεστό ρευστό στην άκρη; Μας βαφτίζεις, πληρώνουμε. Μας παντρεύεις, πληρώνουμε. Μας θάβεις, εκεί και αν πληρώνουμε. Το μνημόσυνο, ταρίφα! Κυριακή ο δίσκος, must! Το παγκάρι, δόξα τα λεφτά! Που πάει Αρχιεπίσκοπε μου όλο αυτό το ρευστό; Ούτε επιταγές δέχεσαι ούτε και visa (ακόμα).  Όλα σε γη, ομόλογα, επενδύσεις, ξενοδοχεία και ακίνητα τα έχεις βάλει; Οι κακοθελητές θα λένε τώρα ότι είναι επειδή είσαι γκαντέμης και ξέμεινες. Μη σκας. Βάζε από το ένα αυτί και βγάζε από το άλλο. Όλο και κάτι θα σκεφτεί το Άγιο Επιχειρηματικό Μυαλό Σου. 

Ήσουν όμως κι εσύ στο παρελθόν large. Θυμάσαι Αρχιεπίσκοπε μου όταν αγόρασες ΟΛΑ τα βιβλία του κυρίου Χριστόδουλου μας του πρώην Διοικητή, για το Σχέδιο ΑΝΑΝ; Φλογερός πατριώτης και ιεραπόστολος της ηθικής! Και μέγας ειδικός επί της οικονομίας. Εντάξει, μόνο κάτι  περίεργα εκατομμύρια βρίσκουν εδώ κι εκεί στην κόρη του. Διαπραγματεύτηκε λένε και για το γαμπρό του κάτι 600 ψωροχιλιάδες ευρά αποζημίωση από τη Λαϊκή (ζωή σε λόγου μας) για μερικούς μήνες εργασίας! Σιγά τα ωά!

Μια και ο λόγος στους μέγα ειδικούς, παραιτήθηκε και ο κύριος Κασίνης μας από την ΚΡΕΤΥΚ Αρχιεπίσκοπε μου. Πριν μερικούς μήνες φυσικά ήταν τόσο απαραίτητος όσο και το τρυπάνι, τώρα δεν βλέπω και μεγάλο θρήνο για την απώλεια. Δεν πρόλαβε φυσικά να παραιτηθεί και η Πανεπιστημιακή Έδρα Κασίνη ήταν έτοιμη! Μα είναι δυνατόν να ιδρύουν Έδρα Κασίνη και να μην υπάρχει ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της προκοπής να ιδρύσει την Αγία Έδρα Χρυσοστόμου του Β’; Θα είχαμε όμως ένα μικρό πρόβλημα για το ποιά σχολή θα διεκδικούσε την Έδρα: Πολιτικών Επιστημών; Χρηματοπιστωτικών Σπουδών; Διοίκησης Επιχειρήσεων; Ξενοδοχειακών Σπουδών; Διεθνών Σπουδών; Πάλι καλά που η Θεολογική Σχολή δεν θα είχε τέτοια απαίτηση.

Άσε δε που η Έδρα αυτή, θα μπορούσε να αποτελέσει και τεράστια πηγή εσόδων αυτές τις δύσκολες για την Αγία Επιχείρηση Σου εποχές. Άσε τα Certified, τα Chartered και τα Banking! Πάει, αυτά σβήσανε! Η δική Σου Έδρα θα δίνει το Churching! Αρχιπροσόν! Ευλογημένο προσόν που θα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες σε επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, εκκλησίες, τράπεζες και φυσικά την πόρτα του Αγίου Πέτρου! Αμήν!

Υστερόγραφο…

Δεν πρόλαβε να βγει το καλοκαίρι και ξαναχτύπησες Άγιε μου! Για τα καλά. Αντί κήρυγμα για την ανάσταση θα καλέσεις λέει το λαό σε επανάσταση! Η αλήθεια είναι ότι με το τεράστιο λαϊκό έρεισμα του 4% είναι άξιον απορίας γιατί δεν έχουμε βγει ακόμα στους δρόμους.

Μέχρι τώρα πάντως, ξέραμε για τη Γαλλική Επανάσταση. Για την Αμερικανική επίσης. Για την Οκτωβριανή σίγουρα. Αλλά επανάσταση για να καταλάβουμε την Κεντρική Τράπεζα επειδή σου υποτίμησαν τις μετοχές; Ρισπεκτ! Αναμφίβολα θα γραφτεί με τα πιο χρυσά γράμματα στην παγκόσμια ιστορία. Στη θέση σου φυσικά θα ανησυχούσα λίγο. Διότι μετά την Κεντρική Τράπεζα μπορεί να μας μπει η ιδέα και να κατηφορίσουμε προς Αρχιεπισκοπή μεριά…

Το μόνο σίγουρο Αρχιεπίσκοπε μου, είναι ότι όπως δεν πλήξαμε το καλοκαίρι μαζί σου, δεν πρόκειται να πλήξουμε ούτε και το χειμώνα που μας έρχεται! Στην επανάσταση λοιπόν. Και άμα λάχει ξαναπαίρνουμε και τα χειμερινά ανάκτορα!

Άντε και καλό μας Χειμώνα товарищ тommy в

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου