Home Λεόντιος Φιλοθέου Πρωτοβουλία Κάτω η Καθαρά Δευτέρα! Του Λεόντιου Φιλοθέου

Πρωτοβουλία Κάτω η Καθαρά Δευτέρα! Του Λεόντιου Φιλοθέου

ant3493920004

 


Ε ναι λοιπόν! Ξεκινώ κι εγώ τη Δική μου Πρωτοβουλία:  Κάτω η Καθαρά Δευτέρα!

Αφού δεν μας βγαίνει η αργία, τι το πιέζουμε; Αρχιεπίσκοπε μου μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι για να την καταργήσουμε; Καμιά έκτακτη συνεδρία της Βουλής; Καμιά έκτακτη Ιερά Σύνοδο; Αν δεν σας βγαίνει Ιερά Σύνοδος σε απαρτία, φέρτε μέσα τον Κενεβέζο πριν παραιτηθεί. Ξέρει τη δουλειά. Πως εξαφάνισε τον Αριστοτέλη, ευκαιρία να εξαφανίσει και την Καθαρά Δευτέρα!

Πέρσι λοιπόν, την βγάλαμε καρφωμένοι μπροστά στο γυαλί όταν ο Ηγέτης της Κρίσης πήγε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι! Ένα χρόνο μετά τη βγάζουμε και πάλι μπροστά στο γυαλί επειδή το ΔΗΚΟ μου κόμμα έχει μοιραστεί στα δυο!

Ε μα κι αυτοί στο ΔΗΚΟ θα μας τρελάνουν έτσι; Τελικά η κυριαρχία του ΔΗΚΟ από πού εκπηγάζει; Εξωτερικά ή εσωτερικά; Από τη Στράκκα ή από τη Λεμεσό; Από τη Γιώτα ή από τη Ροντίκα; Όσοι ήθελαν να μείνουν στην Κυβέρνηση τήρησαν αποχή στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Όσοι ήθελαν να φύγουν από την Κυβέρνηση το υπερψήφισαν! Κατά τα άλλα, δεν θέλουν διχοτόμηση! Τρελαίνομαι που λένε και στο The Voice!

Γουστάρω όμως πολύ αυτό το πολεμικό σκηνικό στα ΜΜΕ! Βόμβες μολότοφ πέφτουν έξω από τη βουλή. Χαμός, κροτίδες. Ο στρατός είναι παραταγμένος σε θέση μάχης. Τύμπανα πολέμου! Ο Χάσικος καλεί για ενισχύσεις το ΝΑΤΟ. Συμμαχικά αεροπλάνα είναι έτοιμα για απογείωση από τη Σούδα. Η κυρία Μαρούλα, υπάλληλος της CYTA είναι ζωσμένη με εκρηκτικά…” Υπερβάλλω λίγο μήπως; Ίσως, αλλά ο στόχος ήταν κοινός: να πάνε όσο το δυνατόν λιγότεροι στη διαδήλωση!

Εκεί όμως που έγινε το έλα να δεις, ήταν 14 δευτερόλεπτα μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου!

Η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με το Red Label να ρέει άφθονο στο Προεδρικό. Τα πιστόλια έτοιμα στον κρόταφο! Εκβιασμοί κι απειλές με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας πιο ορατό από ποτέ. Υποβαθμίσεις στην (πάλαι ποτέ αγαπημένη του Νικόλα) κατηγορία: σκουπίδια! Το κράτος αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Κάτι τεράστια μυαλά, το είχαν κιόλας υπολογίσει: 50% των μισθών θα πληρωθούν! Έλειψαν τα φάρμακα από τα φαρμακεία. Έλειψαν και τα τρόφιμα από τα σουπερμάρκετ. Ολόφυρες οι socialite της χώρας έτρεχαν να προμηθευτούν τυρί brie και ενέσεις Botox πριν εξαφανιστούν από τα ράφια. Σεισμοί, λοιμοί, τσουνάμι από τον Ινδικό και όλοι μαζί να ψάχνουμε τον Bruce Willis να μας γλιτώσει από τον νέο Αρμαγεδδών!

Ο Αβέρωφ λίγο αργότερα έδωσε τη δική του παράσταση σε ρόλο Μάρθας Βούρτση από την εκπομπή του -all time classic- Καρεκλά! Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα μας είπε και έτσι όλοι οι δυσπραγούντες ανακουφίστηκαν. Πράγματι κύριε Αβέρωφ μου, τα 6δις που χρωστούν οι 20 φίλοι σας, δεν έχουν χρώμα γι’ αυτό και τα μοιραζόμαστε όλοι! Τα κέρδη τους όμως μια χαρά χρώμα είχαν!

Είναι όμως ακόμα κάτι που θα με τρελάνει: μας λένε για νέο Οικονομικό Θαύμα! Λένε ότι το πρόβλημα τελικά ΔΕΝ ήταν δημοσιονομικό. Γλιτώσαμε την χρεοκοπία και είμαστε σε τροχιά ανάκαμψης. Χτυπάμε και καμιά αναβάθμιση αραιά και που. Μαζέψαμε κι ένα μαξιλάρι εκεί με τις κοινωνικές παροχές που είπαμε να το παίξουμε πιο καλοί μαθητές απ’ ότι περίμενε η Ντέλια χωρίς καμιά ατέλεια! Αφού όλα είναι τέλεια, πως γίνεται τότε με 150εκ εξίκκιν να έρχεται η συντέλεια; Εδώ ο συμπέθερος που έχει και επέτειο οσονούπω έβγαλε μόνο για μια πράξη, 20εκ στο εξωτερικό! Στην ανάγκη ας δανειστούμε από αυτόν!

Υστερόγραφο…

Αυτό πάντως που τα ΜΜΕ μας προσπαθούν συντονισμένα να πουν το ίδιο πράγμα ψάχνοντας διαφορετικές λέξεις πρέπει να τους δυσκολεύει λίγο. Είναι σαν να παίζουν ταμπού! Μην κουράζεστε άλλο να βρίσκετε διαφορετικούς τίτλους με το ίδιο περιεχόμενο. Απλά βάλτε τον ίδιο τίτλο και όλοι θα δείξουμε κατανόηση!

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου